Inici  >  Novel·les per a joves  >  La ruta de l'huracà

 

Abacus cooperativa, Barcelona, 2011, 141 pp
ISBN: 978-84-93811-91-4

 

Sinopsi

L’Aïda, una noia de 13 anys, viatja amb el seu pare a El Salvador. Allà viu un gran xoc cultural i coneix un munt de coses noves, des dels gustos d’alguns menjars fins al poder de la natura. Tot un món per descobrir on la natura dicta les sebes pròpies normes. Tant és així que de sobte arriba la catàstrofe, en firma de gran huracà, el pitjor que l’Amèrica Central ha viscut en les últimes dècades: el Mitch.
Tot i que les dimensions del fenòmen són horribles, l’Aïda no dubta un instant a marxar a buscar el seu pare, de viatge d’investigació a Costa Rica. En aquest viatge travessa terres que han patit les conseqüències de l’huracà, coneix molta gent afectada, algunes histpòries de superació i valentia, lluita contra la fam i la set i fins i tot fa de llevadora per força. Tot plegat en companyia del seu amic més especial: el Roque. I de mica en mica, la nena Aïda comença a deixar de ser-ho.

Aquesta novel·la, publicada per Alba editorial l’any 2000, es va reeditar per Ara Llibres-Abacus, després d’una profunda revisió del text per part de l’autora.

Em paraules de Care Santos: “L’Amèrica Central és una zona per la qual sento un amor especial. Suposo que la novel·la és una conseqüència d’haver viscut el Mitch, d’haver patit pels meus amics allà i d’haver-me quedat impressionada pel que la natura pot fer a les persones. De vegades, escriure és l’única cosa que pots fer.”

 

Altres Versions

 

Alba Editorial, Barcelona, 2000
ISBN: 84-8428-055-1