Inici  >  Novel·les per a joves  >  L'Anell de la Irina

 

Baula, Barcelona, 2006, 200 pp
ISBN:  84-479-1605-7

 

Sinopsi

L’Alexandre té tuberculosi. Per aquesta raó, buscant climes més freds i saludables per a ell, s’instal·la amb el seu pare en un poble de la província de Soria, on tots dos passaran els mesos d’estiu. És allà on l’Alexandre i el seu pare, músic de professió, coneixeran la Irina, una noia de vint anys d’ascendència russa per la qual se sentiran atrets tots dos, però que en el fill deixarà una emprempta important. Gràcies a ella, l’Alexandre farà les primeres passes com a escriptor, la seva vocació secreta. I també gràcies a ella coneixerà, de mica en mica, el món ric de la literatura russa a través d’alguns autors dels segles XIX i XX.

Aquesta és una “història d’històries” en la qual les vides d’escriptors com Tolstoi, Dostoievski, Ajmàtova o Pasternak es barregen amb les experiències dels personatges principals. És també una novel·la de passions: la del primer amor, la de l’amor equivocat, la de l’amor fora de temps –tal com el defineix un dels protagonistes- però també la passió pels llibres, per la lletra impresa, per les històries boniques...

En paraules de l’autora: “Aquest llibre és un acte d’egoïsme. És la novel·la que jo hauria volgut llegir quan tenia quinze anys, i escrivia, i no sabia què fer amb els meus sentiments. Sé que hi ha lectors que s’identificaràn amb els problemes d’Alexandre, com jo ho hauria fet.”

L’escriptor xilè Luis Sepúlveda va incloure aquesta novel·la en una llista de les 10 millors històries d’amor de la Literatura publicada al diari El País, i va dir-ne: “Una preciosa història d’amor en el millor sentit del terme”.