Inici  >  Novel·les per a joves  >  Ara o Mai

 

Columna, Barcelona, 2011
152 pp
ISBN: 978-84-9932-330-5

Sinopsi

La Patrícia ha decidit deixar de ser verge. La Clàudia, la seva millor amiga, està disposada a ajudar-en tot, i inventen una estratègia per “resoldre el problema”. Sense proposar-s’ho, la recerca d’un candidat adequat dóna lloc a tot un seguit d’escenes còmiques. Mentrestant, al seu voltant passen coses que les faran madurar per sempre. Una novel·la divertida i provocadora que de vegades fa riure i de vegades plorar i que acaba demostrant que, a la vida, és millor que les coses arribin quan estem preparats per gaudir-ne.  

Aquest llibre va ser inclòs l’any 2004 en la prestigiosa The White Ravens selection, que recull cada any amb motiu de la Fira del Llibre de Bologna, 250 titols publicats en 33 idiomas i representants de 51 països. En l’acta del jurat es feia constar que s’havia escollit per “tractar el tòpic de la primera experiència sexual d’una manera desenfadada i amb sentit de l’humor”.
 
La revista CLIJ, especilitzada en literatura per a nens i joves, va dir-ne: “Care Santos explica en aquesta novel·la un moment crític del pas de l’adolescència a la vida adulta de dues noies molt marcades per un entorn poc convencional (...). L’autora reflexa molt bé l’embolic de les dues amigues, els seus moments de riures i de llàgrimes i aconsegueix un relat àgil i emotiu, de gran autenticitat, que sorprendrà els lectors. No abunden textos així en la literatura juvenil”.

El llibre, que va publicar-se a Empúries l’any 2003, acaba de ser reeditat per editorial Columna, en una versió revisada per l’autora.

En paraules de Care Santos: “Van passar-me coses molt divertides que van portar-me a escriure aquesta novel·la. La primera i més increÏble de totes va ser que la meva gossa Flok va descobrir el diari d’una noia de setze anys en una platja de Malgrat. Vaig mirar de tornar-lo a la seva mestressa, però va ser impossible trobar-la. Després el vaig fer traduïr –estava escrit en alemany-, el vaig llegir amb delit. Aquella lectura va inspirar-me aquestes pàgines.”

 

Altres Edicions

 

 

Empúries, Barcelona, 2003. 176 pp.
ISBN: 978-84-7596-600-7

 

Empúries, Barcelona, 2003. 173 pp.
ISBN: 84-7596-600-4